GFC NIEUWSREDACTIE- Brenda Delgado leek op goede voet te staan met haar ex, Ricardo Paniagua, maar in werkelijkheid ging ze kapot van jaloezie over zijn nieuwe relatie.

De nieuwe vriendin van Ricardo, Kendra (35) uit Dallas (VS) ontmoette hem in juni 2015 en ze werden verliefd. Het leven ging goed.

Ricardo en Brenda waren enkele maanden daarvoor uit elkaar, maar ze hadden volgens vrienden nog goed contact met elkaar. Wat hij niet wist, is dat ze hem en zijn nieuwe vriendin bespioneerde en een plan beraamde om haar te vermoorden.

Ze rekruteerde een kleine drugsdealer Kristopher Love en zijn vriendin, Christal, om de vrouw te vermoorden. Terwijl Kendra in de garage parkeerde en uit de auto stapte, schoot Kristopher haar in haar achterhoofd. Kendra’s handtas werd gestolen om het te laten lijken op een overval.

Het duurde niet lang voordat de onderzoekers zich realiseerden dat dit geen overval was en begonnen uit te zoeken wat er echt was gebeurd. Ze concludeerden dat Kendra het slachtoffer was van een huurmoordplan en dat Brenda er centraal in stond.

Crystal, 26, werd veroordeeld tot 35 jaar voor moord. Kristopher Love, 34, kreeg de doodstraf, omdat hij de vrouw doodschoot.

In 2019 verscheen Brenda eindelijk voor de rechter. Het kostte juryleden slechts 20 minuten om Brenda schuldig te verklaren aan moord en ze werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis zonder kans op voorwaardelijke vrijlating.

Vanwege haar dubbele nationaliteit kon ze de doodstraf niet krijgen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.