Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Jonge kinderen kunnen hun pinda-allergie mogelijk overwinnen als ze op jonge leeftijd worden behandeld.

Volgens een studie die donderdag werd gepubliceerd, gaven onderzoekers steeds grotere hoeveelheden pinda-eiwitpoeder aan een groep peuters om hun tolerantie voor pinda’s op te bouwen.

Na 2 1/2 jaar kon bijna driekwart het equivalent van 16 pinda’s verdragen zonder een allergische reactie. Zes maanden nadat de behandeling was gestopt, had een vijfde nog steeds dezelfde tolerantie.

De aanpak leek het beste te werken bij de jongste kinderen en mensen met milder ergere allergieën, meldden de onderzoekers in het tijdschrift Lancet.

Het onderzoek is verricht door de Universiteit van Arkansas. Benadrukt wordt dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen hoe lang het effect kan aanhouden.

Een behandeling voor pinda-allergieën bestaat al, maar het is alleen goedgekeurd voor kinderen van 4 jaar en ouder, en de bescherming die het biedt is voor de accidentele blootstelling aan kleine hoeveelheden pinda’s.

Voor kinderen met allergieën geldt nog steeds het advies om het eten van de noten te vermijden en een EpiPen of ander medicijn voor allergische reacties te dragen.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.