PARAMARIBO, 2 nov – Organisatoren van de zogenaamde krasloterijen zijn vrij te bepalen hoe groot de kans is voor klanten op winnen. Het is één van de gevolgen van het gebrek aan controle in de gokindustrie. Suriname heeft wel een toezichthouders, de Gaming Control Board, maar die functioneert niet. De klant weet in principe dus niet wat hij koopt.

Kansberekening is het absolute domein van de houder. “Ik weet niet hoe het bepaald wordt”, zegt voorzitter Jules Ramlakhan van de Vereniging van Casinohouders in Suriname, tegenover de Ware Tijd. En heeft er alles van dat het nog een poos zal duren. De gaming board lijdt bloedarmoede door gebrek aan werknemers en materiaal. Sinds de aanname van de wet op toezicht en de benoeming van een directie is er niets meer gebeurd.

Het parlement beloofde bij de goedkeuring van de wet dat het allemaal zuiver zou worden. Burgers hebben de indruk dat het juist niet zo zuiver gaat bij de krasloterij. De desondanks populaire krasloten zijn volkomen onttrokken aan het publieke oog. Kleine prijzen mogen bij de verkoper worden gehaald. Dat maakt het nog moeilijker te geloven dat hogere bedragen ook echt gewonnen worden. Ramlakhan vindt het belangrijk dat de board eindelijk aan de slag gaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.