Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Vrije mening: sociale media deleten opnieuw tientallen pagina’s

Facebook schrapte 82 accounts omdat die vanuit Iran berichten plaatsten over zaken als rassenrelaties, oppositie tegen de Amerikaanse regering en immigratie.

Het sociaal medium schreef vrijdag op haar nieuwsblog dat de pagina’s “gecoördineerd niet-authentiek gedrag vertoonden op Facebook en Instagram.” Het blog toonde voorbeelden van verboden inhoud, zoals foto’s waarop Trump negatief wordt afgebeeld en kritiek wordt geleverd op het Amerikaanse politieke systeem.

“De paginabeheerders en accounteigenaren deden zich doorgaans voor als Amerikaanse burgers, of in enkele gevallen Britse burgers, en ze plaatsten berichten over politiek geladen onderwerpen zoals rassenrelaties, oppositie tegen de president en immigratie” schrijft Facebook.

“Ondanks pogingen om hun ware identiteit te verbergen, koppelde een handmatige beoordeling van deze accounts hun activiteiten aan Iran. We hebben ook vastgesteld dat er enige overlap is met de Iraanse accounts en pagina’s die we in augustus hebben verwijderd.”

Omroep Al Jazeera publiceerde medio september een reportage, die aantoonde dat Twitter zelf ook het online debat over Iran manipuleert.

Foto: Facebook

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.