door Robin Rosario

PARAMARIBO – Letitia Vriesde zal op 1 augustus a.s. een gooi doen naar het voorzitterschap van de Surinaamse Atletiekbond (SAB). Vriesde bekend als de Surinaamse hinde, heeft deelgenomen aan verschillende Olympische Spelen en heeft veel internationale atletiek contacten. Zij is door 13 leden van de 2 bonden voorgedragen als kandidaat-voorzitter en het zal raar moeten lopen dat zij niet gekozen wordt.

Al maanden zijn er bestuursperikelen binnen de SAB die op een gegeven moment zelfs twee besturen had. De rechter gaf toen na partijen gehoord te hebben het Surinaams Olympisch Comite (SOC) de opdracht om nieuwe bestuursverkiezingen uit te schrijven. Vriesde heeft vele nationale en internationale records op haar naam staan. Haar favoriete nummer is de 800 meter loop, maar zij verscheen ook bij andere loopnummers aan de start.

Vriesde heeft in haar gloriedagen toen zij in Nederland trainde steeds geweigerd voor dat land uit te komen, terwijl haar die nationaliteit werd aangeboden. Zij is haar land altijd trouw gebleven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.