Vrouwen die vreemdgaan hebben gemiddeld 2,3 geheime minnaars. Vreemdgaande mannen hebben gemiddeld 1,8 geheime minnaressen. Dat blijkt althans uit een Britse enquête.

Vrouwen die vreemdgaan doen dat veel actiever dan mannen die vreemdgaan, zo blijkt uit een enquête die werd gehouden door Undercover Lovers, een Britse website voor mensen die een stiekem avontuur buiten de deur zoeken. Aan de enquête deden 4.000 leden van de website mee, zo meldt de Daily Mail.

Vrouwen gaan ook om andere redenen vreemd, zo blijkt uit het onderzoek. Ze geven aan dat ze op zoek zijn naar romantiek en hun gevoel voor eigenwaarde willen opkrikken.

Mannen gaan daarentegen vreemd omdat ze hun huwelijk saai vinden en omdat ze een avontuurtje seksueel opwindend vinden. Vrouwen worden ook veel vaker verliefd op hun nieuwe, geheime minnaar.

Tevens blijkt uit de enquête dat vrouwen al na vijf jaar huwelijk vreemd gaan en mannen pas na zes jaar. Vreemdgaande vrouwen zijn gemiddeld 37 jaar oud, vreemdgaande mannen 42.

Alle deelnemers aan de enquête vinden dat mensen niet gemaakt zijn voor een monogaam leven. Wel zegt 76 procent van de vrouwen en 67 procent van de mannen dat ze nog steeds van hun partner houden en meer dan 80 procent van de ondervraagden wil getrouwd blijven.

Vreemd genoeg zou 40 procent van de ondervraagde mannen en 30 procent van de ondervraagde vrouwen wel direct echtscheiding aanvragen als zou blijken dat hun partner vreemdgaat.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.