door Robin Rosario

NICKERIE – Uit Nickerie verneemt GFC Nieuws van haar correspondent dat de Vereniging van Padieproducenten (VPP) onder voorzitterschap van Bramdew Rampadarath bezig is een nota voor de president op te stellen. Een van de hoofdpunten daarin is het vervangen van minister Hendrik Setrowidjojo van LVV.

De VPP vindt dat vanaf het aantreden van deze minister de rijstsector achteruit is gegaan. Er worden verschillende punten aangehaald die de minister niet heeft kunnen of willen realiseren. Aan de andere kant heeft de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) geen moeite met deze minister en zegt voorzitter Harrinan Oemraw dat de problemen die er momenteel heersen binnen de sector wel opgelost kunnen worden.

Beide partijen zijn het er mee eens dat de huidige prijs die de molenaar wil aanbieden voor een baal van 79 kilo natte padie voor de boer niet acceptabel is. De molenaar wil niet meer dan SRD 70,– per baal betalen, terwijl beide organisaties na eigen calculatie gekomen zijn tot de prijs van SRD 85,– per baal.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.