PARAMARIBO – “Een Centrale Bank heeft niet alleen een traditionele rol te vervullen gehad, onder meer ter bevordering van de ontwikkeling van een gezond bank- en kredietwezen en de stabiliteit van de waarde van onze geldeenheid en monetaire stabiliteit, doch heeft ook een bijzondere rol moeten vervullen ter garandering van een evenwichtige sociaal-economische ontwikkeling van ons land.”

Dit zei vicepresident (VP) Robert Ameerali ter gelegenheid van een receptie in hotel Torarica bij de plechtige herdenking van het 55-jarig jubileum van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). “Het kan niet overdreven zijn als ik u met trots voorhoud dat wij een goed presterende Centrale Bank hebben. Ons land beschikt thans over een Centrale Bank, die onder andere de beschikbaarheid heeft van een gegarandeerde monetaire reserve van circa US$ 850 miljoen dollars anno April 2012”, vervolgde de VP op jubelende wijze.

“De Centrale Bank van Suriname zal ook in de komende periode haar ondersteunende krachten moeten geven aan het verder vorm en inhoud kunnen geven aan, onder meer een gezond overheidsfinancieel beleid. Verder een gezond commercieel bank – en kredietwezen, en een vooruitziend macro-economisch beleid, kortom, een voorwaardenscheppend klimaat voor het kunnen bewerkstelligen van economische groei en duurzame ontwikkeling van ons geliefd Suriname, aldus de VP.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.