PARAMARIBO – De voorzitter van de Nationale Assemblee (DNA), Jenny Simons heeft het parlement vanmiddag verzocht om het besluit van de rechterlijke macht af te wachten, voordat wordt besloten of er wel of geen nieuwe leden kunnen worden toegelaten.

Coalitiepartner A Combinatie (AC) schijnt haast te hebben met de toelating van de ABOP/AC-leden Romeo Albitrouw (Brokopondo) en Heintje Sampie (Sipaliwini) op de plaatsen van de door hun vroegere partij BEP terugroepen parlementariërs, Diana Poki en Waldi Ajaiso. Beide AC-ers hebben kort nadat het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) had bekendgemaakt, dat Poki en Ajaiso eruit liggen, hun zaken in orde gemaakt, middels de zogenaamde bewilliging van aanstaande DNA-leden.

Maar parlementsvoorzitter Jennifer Simons wil pas de vergadering uitschrijven om de twee toe te laten, als de rechter het besluit van het CHS niet teruggedraaid en de terugroeping “terugroept”. De wet gebiedt dat de toelating van de nieuwe leden moet geschieden binnen 30 dagen na hun bewilliging.

Dat wil zeggen dat Albitrouw en Sampie vóór 24 augustus 2012 tijdens een openbare vergadering van DNA moeten worden beëdigd en toegelaten. Opvallend is dat er vandaag vanuit de volksvertegenwoordiging niet werd tegengestribbeld, wat zou kunnen betekenen dat de meerderheid het een nogal wijze overweging van Simons vindt om af te wachten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.