PARAMARIBO, 19 okt – “We praten voorlopig met iedereen, omdat we willen weten wat de visie en de denkwijze zijn van de verschillende partijen.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van oppositiepartij VHP. Opties worden opengehouden met het oog op verkiezingen, ongeacht wanneer die komen. In elk geval wordt geen enkele politieke partij uitgesloten. Ook de NDP van Desi Bouterse niet.

De open houding betekent ook weer niet dat ten koste van alles samenwerkingsverbanden worden aangegaan. “Wij willen geen samenwerking op basis van regeermacht”, zegt Santokhi tegenover De West. In dit opzicht is het huidige regeerteam een uitstekend voorbeeld van hoe het niet moet. Het samenwerken en samen optrekken lukt maar niet. Dit kan nooit goed zijn voor de nationale ontwikkeling. Samenwerking heeft een steviger basis nodig.

De VHP heeft al een visie ontwikkeld met ingrediënten als bevolkingspolitiek, een deugdelijk gezondheidsniveau en goed ontwikkeld economisch en milieubeleid. Daar is nu geen sprake van. “Deze regering heeft laten zien dat zij niet garant kan staan voor een duurzame ontwikkeling en het garanderen van welvaart, dus moet zij plaatsmaken. Wij gaan dan met andere partners in gesprek en ons klaarmaken om de regeerverantwoordelijkheid over te nemen”, aldus Santokhi.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.