Op vrijdag 7 maart vond de voortzetting plaats van de zaak van vier Brazilianen die in het district Brokopondo ter hoogte van Alemoni 1 een Chinese winkel overvielen.

Er werd middels geweld SRD 1400 , een slof sigaretten, een mobiele telefoon van het merk Samsung en een aantal digicel belkaarten buitgemaakt. De rovers waren gewapend met een jachtgeweer met afgezaagde loop.

Uit het verhoor van de verdachte O.S. bleek dat ene Enoko de opdrachtgever was. Enoko had een kaliber 12 jachtgeweer in zijn bezit. Bij O.S. werd zelf een geweer met afgezaagde loop gevonden en 5 patronen. O.S. gaf de politie informatie over de schuilplaats van zijn comparanten. Zij zagen echter kans om te vluchten toen zij de politie in het vizier kregen.

De Officier van Justitie wees erop dat de verdachte 18 jaar oud is en dat hij al eerder met de politie in aanraking was gekomen. De Chinese winkeliers die beroofd is, heeft bovendien verwondingen opgelopen.

De verdachte geeft toe schuldig te zijn. Hij zou echter onder druk zijn gezet door Enoko.

Het Openbaar Ministerie(OM) eiste 5 jaar celstraf onvoorwaardelijk met een geldboete van SRD 1000. De zaak werd voor het voeren van het pleidooi uitgesteld naar 4 april.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.