Recentelijk zijn de illegale standhouders in de omgeving van de Kwattamarkt verwijderd door de buurtmanager in samenwerking met de bestuursdienst van het ressort Kwatta. Dit gebeurde op zondag 20 november. Ter continuering van de handhaving werd zondag 27 november weer een controle uitgevoerd, en dit keer ook op de markt.

De bestuursdienst laat weten, dat weken vooraf illegale verkopers aanmaningen hadden gehad om hun toestemming in orde te maken. Ook werden de betrokkenen in de gelegenheid gesteld om binnen de markt hun verkoopwaar aan te bieden, dit met medewerking van de marktmeester.

“De meesten hebben geen gebruik gemaakt van de aanmaning en of mogelijkheid hun geboden en bleven verkopen. De buurtmanager was daarom genoodzaakt om op te treden. Dit was de reden dat zij op zondag 20 november werden verwijderd”, laat de bestuursdienst weten.

Gewezen wordt op de noodzaak van de goede orde en veiligheid van de burgers en of bezoekers waarbij het nodig is dat er maatregelen worden getroffen. Een van de aandachtspunten is het voorkomen van verkeersopstoppingen, omdat men stopt om te kopen bij de verkopers op de bermen.

Het commissariaat laat weten dat burgers die alsnog willen verkopen hun aanvragen kunnen doen bij het commissariaat.

“De controle door de bestuursdienst en de buurtmanager zal frequent blijven plaatsvinden, aangezien de veiligheid van eenieder, zowel de verkopers, bezoekers en buurtbewoners gegarandeerd kan worden”, besluit het commissariaat.

RB

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.