PARAMARIBO- Op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Directoraat Cultuur participeert ArtLab.sr met de voorstelling WatraSé gedurende de WorldExpo 2012 die dit jaar in Yeosu (Zuid Korea) wordt gehouden. De artiesten vertrekken op 23 juli en zullen 10 dagen in Korea verblijven.

Naast de voorstelling WatraSé, die ongeveer 25 minuten duurt, zullen de Surinaamse artiesten ook verscheidene korte optredens verzorgen op het festival. De Surinaamse afvaardiging zal alle mogelijkheden benutten de Surinaamse cultuur naar buiten te dragen.

De artiesten zijn:

- Dans en choreografie: Tanuya Tjon-Manichand, Arindi Mertosetiko-Kidjo, Kavita Ramphal, Shafida Azadkhan en Derrick Wolf.

- Zang en muziek: Ernie Wolf, Marty Anoewaritja, Lionel Mertosetiko en Roché Soehawan.

- Artistieke leiding: Maikel Austen

WatraSe is Surinaams bewegingstheater met moderne en traditionele dansvormen en live muziek. Het thema van de WorldExpo, ‘The living Ocean and Coast’, is als uitgangspunt gebruikt. Hiermee wordt aangegeven hoe belangrijk het behoud van de oceanen is voor het voortbestaan van de mensheid. In WatraSé wordt een goed samengaan van Moeder Aarde, de mens en de zee weergegeven. Naast dans, zang en live muziek wordt in WatraSe ook videokunst gebruikt.

Het betreft een kunstzinnige beeldpresentatie van foto’s, gemaakt door Idi Lemmers, die beschikbaar zijn gesteld door door Green Heritage Fund Suriname van de in 2012 gehouden fotowedstrijd over Mariene Biodiversiteit en Kustwatergebieden. Dit fotocontest zal een jaarlijks terugkerend evenement worden. Op deze wijze wil de organisatie het mariene milieu voor het voetlicht plaatsen. Ter promotie van het fotocontest is er een samenwerking met ArtLab.sr aangegaan.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.