Voorstelling ‘Trots op Rotiland’ naar Suriname

Na 3 seizoenen is afgelopen mei een eind gekomen aan de “Trots op Rotiland” tour in van cabaretier Narsingh. Wat is Trots op Rotiland? Hoewel geboren en getogen in Rotterdam heeft Narsingh zich altijd al een buitenbeentje gevoeld. We ervaren de cultuur shock die Narsingh krijgt als hij uit het veilige, warme hindoestaanse gezin op een witte school komt.

Hij gaat het taboe van de hoge zelfmoord onder Hindoestanen niet uit de weg en hij wordt zeer persoonlijk als hij praat over zijn ouders en hun verwachtingen. Trots op Rotiland is een mix van sprankelende anekdotes, gedurfde verhalen, scherpe conferences én feestelijke muziek, waarin hij fantastisch wordt begeleid door Jimmy Ramphalmisser en Soerin Ramkhelawan.

Om het af te leren heeft Narsingh besloten om naar Suriname af te reizen om de voorstelling nog een paar keer te spelen voor het Surinaamse publiek. Hij zal op 6 juli een voorstelling verzorgen in St. Olifant en op 7 juli een voorstelling spelen op een nog nader te bepalen locatie in Nickerie. In het kader van de optredens in Suriname heeft Narsingh onderstaande “Ode aan Morjon” uitgebracht:

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.