Door Robin Rosario

PARAMARIBO – Inner Wheel, de vrouwensectie van de Rotary Club Suriname organiseert vandaag een voorlichtingsbijeenkomst in Sana Budaja. GFC Nieuws vermeldde eerder per abuis dat de organisatie in handen lag van Pink Ribbon Suriname, maar dit moest zijn Inner Wheel als organisator. In gesprek met Monica Brandon van de Inner Wheel organisatie verneemt de reactie van GFC Nieuws dat haar organisatie op regelmatige basis voorlichtingsbijeenkomsten houdt met het doel de bewustwording van een gezonde levensstijl.

De bijeenkomst vanmiddag zal omstreeks vijf uur beginnen en duren tot een uur of zeven. Inleidingen zullen verzorgd worden door Zenora Bharos, arts bij Stichting Lobi, Mariska Daan, diëtiste en Chantal Fredriks, fysiotherapeut. Welkomstwoord zal geschieden door Thea Levens, president van Inner Wheel en Karin Refos, bestuurslid van Pink Ribbon Suriname zal haar ervaringen als slachtoffer van borstkanker met de aanwezigen delen. Na de inleidingen krijgen de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen.

Hoofdpunten op de agenda zijn : zelfonderzoek, gezonde levensstijl, goede voeding en het bewegen. Als vouwen maandelijks hun eigen borsten onderzoeken kan de ziekte in een vroeg stadium ontdekt worden en zal de levensduur van de patiënt verlengd kunnen worden. Op het voorterrein van Sana Budaja hebben delen van het bedrijfsleven en Stichting Lobi informatiestand geplaatst.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.