door Robin Rosario

PARAMARIBO – De CLO werd volkomen verrast met de voordracht van Roy Haverkamp als lid van de Raad van Commissarissen bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Haverkamp werd door de bond van het personeel  bij het ziekenhuis voorgedragen om haar te vertegenwoordigen in de RvC.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat de bond aangesloten is bij de CLO en dat alles wat voor het personeel is gedaan door de CLO is gerealiseerd en de bond dus niet iemand uit een andere vakcentrale kan voordragen voor die post. Haverkamp is aangesloten bij de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL).

Volgens de ondervoorzitter van de bond bij AZP, Maurits Blackson, werd Haverkamp voorgedragen omdat Hooghart geen belangstelling had om in de RvC zitting te nemen. Hooghart noemt dit nonsens en zegt dat er voldoende andere capabele personen zijn binnen de CLO die hem kunnen vervangen.

Ook minister Mike Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) reageerde verbaasd. Hij is, op papier, nog steeds de voorzitter van de bond bij AZP en was tot zijn installatie als minister hoofdbestuurslid van de CLO. Inmiddels is bekend geworden dat de voordracht en benoeming van Haverkamp door de Raad van Ministers is aangehouden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.