Door Johan Donner

PARAMARIBO/ATJONI – Een team van het Kinderboekenfestival (KBF) is momenteel in het Boven-Suriname gebied om nu al voorbereidingen te treffen voor het festival van volgend jaar. Het KBF 2013 zal plaats vinden in de districten Sipaliwini, Commewijne en Paramaribo.

Het komende Kinderboekenfestival zal van woensdag 27 februari t/m vrijdag 1 maart 2013 te Atjoni in het district Sipaliwini worden gehouden.

Te Atjoni werd gekeken naar welke locatie het meest geschikt zal zijn en werden er gesprekken gevoerd met gezagsdragers en onderwijsprofessionals.

Een deel van het team zette de reis voort en zal de komende dagen scholen bezoeken, gesprekken voeren met leerlingen, leerkrachten en schoolleiders. Deze bezoeken zullen in de aanloop naar het KBF-Sipaliwini nog een aantal malen herhaald worden.

De Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname organiseert in opdracht van de Nationale Stichting Kinderboekenfestival het Kinderboekenfestival. Jaarlijks vindt het KBF plaats in 3 districten.

Volgend jaar zal het KBF van 24 april tot en met 26 april 2013 ook in Commewijne en van 27 t/m 1 juni 2013 op het KKF-terrein in Paramaribo plaatsvinden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.