Het directoraat Sportzaken is van start gegaan met de voorbereidingen voor de Interguyanese Spelen dit jaar. Het begon met besprekingen op 31 januari en 1 februari met vertegenwoordigers van de buurlanden. Namens Guyana was de directeur Sportzaken Neendkumar aanwezig, terwijl Frans Guyana vertegenwoordiged was door Reginal Council in de persoon van Anne Mathieu, meldt directoraat Sportzaken.

Tijdens de bespreking kwamen onder andere naar voren een korte evaluatie van het vorig jaar, de wederparticipatie van Frans Guyana in deze ‘goodwill games’, een protocol en vaststelling van de periode van de Spelen. Met betrekking tot de participatie van de oosterburen is door de vertegenwoordigers aangegeven dat alles in het werk gesteld zal worden om mee te doen dit jaar met enkele takken van sport. Indien dat niet lukt zal de participatie verschoven worden naar 2015.

De eerste fase van de Spelen zal in de periode 8 tot en met 12 mei 2014 in Guyana worden gehouden met de volgende takken van sport: basketbal, voetbal, atletiek en zwemmen. Met betrekking tot basketbal zal dit onderdeel niet in voormelde periode geschieden doch in de periode 25 – 27 juli 2014. Dit omdat Guyana in juli ook scholenteams van Trinidad & Tobago en Saint Lucia op bezoek zal hebben.

Guyana heeft op het onderdeel voetbal ook gevraagd – naast de IGS voetbalselecties – ook een U -17 scholierenselectie te willen meenemen voor een driehoekstournooi in de periode 8 – 12 mei aanstaande. In april is de Inspectiemeeting gepland in Georgetown, waar de details zullen worden besproken en Frans Guyana tot dan de gelegenheid heeft te laten weten als zij participeren.

De tweede fase van de IGS is gepland voor de tweede helft van oktober 2014 in Suriname. De takken van sport zijn: volleybal, wielrennen, schaken en tafeltennis. In de loop van de tijd zal over deze fase meer informatie vrijkomen. Suriname heeft dan ook de mogelijkheid om andere (ei)landen uit te nodigen om mee te doen. Het is volgens Sportzaken ook goed te vermelden dat gesproken is over de demonstratiesporten. Badminton en een vechtsport ( judo of karate) zullen bekeken worden om in Suriname of in Guyana te worden gehouden.

Intussen is een bespreking geweest met organisaties en bonden die de organisatie en uitvoering van de komende Spelen zullen ondersteunen. In de komende periode zullen de voorselecties bekend worden gemaakt, het projectdossier worden opgemaakt en ingediend en de selecties in training worden gebracht. Behalve de bonden zal ook nauw contact worden gehouden met het project Lichamelijke Opvoeding.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.