Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van het officieel bezoek van de president van de Federatieve Republiek Brazilië, Jair Bolsonaro, aan Suriname is zondag een voorbereidend overleg gevoerd met de stakeholders en de werkgroepen van Suriname en Brazilië in de grote vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

De meeting werd voorgezeten door de directeur van BIBIS, Miriam Mac Intosh en ambassadeur Lopes Mendes de Azeredo van de Federatieve Republiek Brazilië in Suriname.

De voorbereidingscommissie in Suriname bestaat uit vertegenwoordigers en functionarissen van het Kabinet van de President, de veiligheidsadviseur van de president, het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), de ministeries BIBIS, Defensie, Justitie en Politie en Volksgezondheid, de Communicatie Dienst Suriname (CDS) en de Luchthaven.

De werkgroep treft de nodige voorbereidingen in verband met het bezoek van de president van Brazilië op 20 januari. “Het voorwerk is in volle gang in beide landen en verloopt goed. Er is continue overleg tussen de verschillende counterparts van Suriname en Brazilië”, zegt BIBIS-directeur Mac Intosh.

De presidentiële delegatie van Brazilië zal op de Johan Adolf Pengel International Airport welkom geheten worden door een delegatie van Suriname bestaande uit vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Albert Ramdin (BIBIS), Krishnakoemarie Mathoera (Defensie), Kenneth Amoksi (JusPol), Marlene Joden (DC Para), Kolonel Henri van Axeldongen (Nationaal Leger), een vertegenwoordiger van het Korps Politie Suriname en de ambassadeur van de Federatieve Republiek van Brazilië, Jose R. Lopes Mendes de Azeredo.

President Chandrikapersad Santokhi zal de delegatie plechtig ontvangen op het presidentieel paleis. Gedurende dit bezoek zullen beide presidenten ook een ontmoeting hebben met hun collega van Guyana, Mohamed Irfaan Ali, die op dezelfde dag een werkbezoek brengt aan Suriname.

Na bilaterale gesprekken tussen Suriname en Brazilië zullen beide presidenten overgaan tot het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst waarbij de pers en de samenleving geïnformeerd zal worden.

Op vrijdag 21 januari vertrekt de Braziliaanse presidentiële delegatie vanuit Suriname richting Guyana.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.