Minister Amafo met een deel van de jongeren.

PARAMARIBO-Het Peace Corps heeft van 11 tot 13 mei een meisjeskamp gehouden te Lelydorp voor de vijfde- en zesdeklassers uit Marowijne, onder meer uit Wanhatti, Ricanaumofo en Eurowarte.

Het is de laatste keer dat het Peace Corps dit kamp heeft gehouden, omdat het geen financiering meer krijgt.

Het meisjeskamp is georganiseerd om de meisjes tools te aan te reiken zodat zij hogerop kunnen komen op het gebied van educatie. Voor de nodige tools heeft het Peace Corps vijf voorbeeldige vrouwen uitgenodigd, die ook uit het binnenland komen en het goed doen binnen de samenleving.

Het gaat om minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Selma Pinas- Corinde (vroedvrouw), Annelies den Boer-Aside (studente Sociologie en ondernemer) en Kitty Mando (leerkracht).

Amafo bracht op zaterdag 12 mei een bezoek aan het kamp. De meisjes werden motiverend toegesproken door de vijf voorbeeldvrouwen. “Een goede basis hebben in de samenleving is heel belangrijk, en makkelijk is het niet; om de school succesvol af te ronden moet je natuurlijk offers brengen”, sprak Amafo.

De meisjes mochten vragen stellen aan de minister over haar loopbaan. De bewindsvrouwe beantwoordde al de vragen en gaf de meisjes drie gouden regels. Geloof in jezelf en vertrouw op God. Als je iets doet, doe het goed. Ga voor een tien, ook wanneer je repetities maakt en wees een voorbeeldige schoolmakker en leerling die het onderwijs serieus neemt

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.