Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Voor het eerst in ruim 30 jaar wint Atalanta Bergamo uit van Juventus

Voor het eerst in ruim 30 jaar wint Atalanta Bergamo uit van Juventus

Atalanta Bergamo boekte zaterdag in Turijn voor het eerst in ruim 30 jaar een uitoverwinning op Juventus. Door een goal van Duván Zapata won de ploeg van de Nederlanders Marten de Roon en Teun Koopmeiners met 0-1.

De laatste keer dat Atalanta uit bij Juve won was op 8 oktober 1989. Destijds werd het 0-1 door een goal van Claudio Caniggia. Sindsdien slaagde Atalanta er 24 duels op rij niet in om te winnen bij Juventus (18 keer verlies, 6 keer gelijk).

Door de historische zege verstevigde de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini zijn vierde plaats in de Serie. Atalanta heeft nu 28 punten uit veertien duels. Dat is zeven punten meer dan Juventus. De ploeg van Matthijs de Ligt, die tegen Atalanta de hele wedstrijd speelde, raakt steeds verder achterop en staat slechts negende.

Atalanta, met Marten de Roon in de basis, kwam in de 28ste minuut op voorsprong. Duván Zapata kon doorgaan omdat De Ligt onbedoeld voorkwam dat de Colombiaan in buitenspelpositie was aangespeeld. Zapata rondde na een prima pass van Berat Djimsiti bekwaam af met zijn negende treffer van het seizoen.

Na rust drong Juventus aan, resulterend in tal van kansen voor onder anderen Weston McKennie, Paulo Dybala en De Ligt. Geen van hen wist Juan Musso te passeren. In de slotfase kwam Teun Koopmeiners nog in het veld bij Atalanta, dat op 3 oktober voor het laatst verloor in de Serie A. Hans Hateboer bleef bij Atalanta op de bank.

Voor Juventus was het de vijfde nederlaag in veertien competitieduels. De ploeg van coach Massimiliano Allegri staat achtste, op 11 punten van koploper Napoli dat nog een duel tegoed heeft. “Atalanta deed weinig in de buurt van ons doel”, zei Allegri. “Hun enige schot op doel van Zapata was het gevolg van een fout bij ons. Als de gelijkmaker vervolgens uitblijft wordt het steeds nerveuzer.”

Inter Milaan verslaat uit Venezia met 0-2

Internazionale heeft in de uitwedstrijd tegen Venezia geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Simone Inzaghi won met 2-0 in Venetië.

Hakan Çalhanoglu maakte na ruim een half uur het eerste doelpunt. De Turkse middenvelder haalde van zo’n twintig minuten uit en de bal verdween achter voormalig AZ-doelman Sergio Romero, die de bal nog wel licht toucheerde. Diep in blessuretijd van de tweede helft besliste Lautaro Martínez het duel vanaf de strafschopstip.

Denzel Dumfries begon bij Inter op de bank en mocht in de 72ste minuut invallen voor middenvelder Matteo Darmian.

Inter staat derde, op een punt van stadgenoot AC Milan en Napoli. De nummer 1 en 2 komen zondag nog in actie.