In het district Brokopondo zijn meer dan 700 bereidverklaringen uitgereikt. Volgens districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon is het de eerste keer dat er grondpapieren zijn uitgereikt in Brokopondo. Hij noemt deze uitreiking, die op 24 maart plaatsvond, een heugelijk gebeuren.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, die samen met minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) de uitreiking deed, zei dat hij als binnenlandbewoner er trots op is daar te mogen staan als vp, maar nog meer als busikondre pikin die meehelpt ontwikkeling te brengen in het binnenland. Hij drukte de bewoners op het hart om niet te wachten op ontwikkeling vanuit de overheid, maar zelf het voortouw te nemen en te werken aan de ontwikkeling van hun gebied.

De GBB-minister vertelde dat in samenspraak met de vp is ingespeeld op de vraag naar zekerheid en ondersteuning van de districtsbewoners. Met deze aanzet is een begin gemaakt om de achterstand in te lopen. De bewindsvrouw heeft in haar toespraak ook instructies gegeven aan de bewoners voor de te volgen procedure.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.