PARAMARIBO – Binnen enkele dagen na het voorstel om een fonds voor parlementariërs voor het uitvoeren van projecten in te stellen zijn er al opvattingen voor en tegen dit project hoorbaar. Enkele DNA-leden zeggen aan GFC Nieuws dat het een goed idee is omdat aan hen vaak genoeg wordt gevraagd sociale projecten te ondersteunen en dan in eigen zak moeten tasten terwijl weer andere leden vinden dat het uitvoeren van projecten geen aangelegenheid is voor een parlementariër.

De vorige week werd het voorstel gedaan om elke parlementariër een fonds groot SRD 10.000,– met een uitloop naar SRD 15.000,– ter beschikking te stellen om sociale projecten te ondersteunen. Het voorstel wordt momenteel bestudeerd door een commissie die is ingesteld door de leiding van het parlement. De medestanders zeggen geen eigen geld meer te hoeven te gebruiken.

Ook vinden zij dat ze dichter bij het volk komen te staan en controle kunnen uitoefenen op die projecten waardoor het geld niet anders wordt gebruikt. Tegenstanders vinden dat DNA-leden andere wettelijke taken hebben nl. het behandelen van wetten, het kiezen van president en vice-president alsook de leiding van het parlement en het controleren van de regering. Ze hebben geen tijd voor het uitvoeren van sociale projecten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.