“Het is niet voor mij alleen moeilijk, maar ik zie het bij veel mensen, waaronder mijn buurmeisje dat een kind heeft en zelf alles moet doen”, zegt een zestigplusser tijdens een gesprek met Dagblad Suriname.

“Ik heb gelukkig mijn eigen huis, maar moet ook leven. Ik ben op leeftijd, maar hou nog steeds van me geweldige gerechten. Maar, dat heb ik heel lang niet gehad. Ik krijg wel ondersteuning van mijn zoon, maar voor je denkt, is dat geld weer op. Mijn gezondheid is gelukkig goed, dus daarover hoef ik mij niet druk te maken, ook niet over medicijnen. Ik sport ook op tijd. Ik vind het alleen jammer dat ik niet kan leven, hoe ik het had verwacht. Zelfs op oudere leeftijd word je op een of andere manier gestraft, ondanks je het niet verdient.”

Amrieta, die haar buurmeisje probeert te ondersteunen op een of andere manier, geeft aan dat het niet alleen om haar buurmeisje gaat, maar velen die niet uit kunnen komen.

“Ik vind het heel jammer voor mijn buurmeisje en vind haar heel knap. Zij is alleenstaande, werkt en probeert verschillende jobs te doen om uit te komen. Ondanks dat ik haar al heb aangeboden bij mij in te wonen wil zij toch zelfstandig zijn. Zij gaf aan, dat ze haar kind wil leren niet op te geven als het moeilijk wordt en dat je dankbaar moet zijn voor alles dat je hebt. Dat vind ik een heel goede opvoeding. Na zo lang gehaal en getrek is zij akkoord gegaan om mijn ondersteuning te accepteren”, aldus de vrouw.

Amrieta zegt, dat zij met de oppas helpt van het kind van haar buurmeisje. “Ik heb het ook niet makkelijk, dus help met wat ik kan. Mijn buurmeisje bespaart daardoor SRD 900 iedere maand voor de oppas en de bus die hem ophaalt en terugbrengt”, aldus Amrieta.

“Maar het punt is, dat er een verandering gebracht moet worden in deze situatie. Ik heb gelukkig nog ondersteuning van mijn zoon en mijn buurmeisje heeft gelukkig nog mij naast haar en ik ook omgekeerd, maar er zijn velen die het moeilijk of zelfs nog moeilijker hebben en die in een noodtoestand verkeren. Het moet echt anders en ik weet dat het kan, voor alles is er een oplossing.”

TM

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.