Marciano M. werd op donderdag 13 maart conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) voor een jaar en zes maanden gevonnist door kantonrechter Marie Mettendaf. De beklaagde heeft in 2013 een Chinese vrouw, die hem had gebeld om haar af te zetten en later weer op te halen aan de Franse kant, midden op de rivier beroofd.

Hij dreigde haar in de rivier te zullen gooien als zij niet meewerkte. Op een bepaald moment keerde hij de boot om en duwde de vrouw eruit. Hij liet de vrouw achter nabij een verlaten en bosrijk strand aan de Franse kant.

Toen de verdachte wegvoer, schreeuwde de vrouw om hulp. Iemand die in de omgeving was, schoot haar te hulp en werd de politie gealarmeerd. De vrouw gaf het telefoonnummer van de verdachte door en werd de verdachte opgespoord. Kort daarna kon hij worden aangehouden.

De verdachte ontkent vanaf het begin de feiten. Zijn advocaat, Headley Derby, pleitte voor een mildere straf, omdat hij elf kinderen te verzorgen heeft. Het mocht niet baten, de brute wijze waarop het slachtoffer is beroofd en bedreigd zijn ernstig, meent de rechter.(Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.