Volgende stap: Surinaamse ambassade in Duitsland

PARAMARIBO, 9 okt – Suriname is van plan een ambassade op te zetten in Duitsland. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. De ambassade moet nog tijdens de huidige regeerperiode worden gerealiseerd. De vestiging maakt deel uit van het nieuwe buitenlandse beleid. Na Frankrijk wordt Duitsland gezien als belangrijke partner in Europa.

Nu in Parijs een Surinaamse ambassade staat, wordt gemikt op Duitsland. “Concreet is nog niet veel bekend over het ingezette proces, maar het streven is om in 2013 reeds een ambassadeur gestationeerd te hebben in Berlijn”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Het voorbereidend werk is intussen al begonnen. Ook Afrika krijgt meer aandacht de komende tijd. Nog dit jaar wordt een ambassade geopend in Equatoriaal Guinee.

De voorbereidingen zijn al vergevorderd. “Een technisch team van Equatoriaal Guinee was pas in Suriname om dit met ons door te nemen”, aldus Lackin. Suriname wil meer voet aan de grond krijgen op het Afrikaanse continent. De ambassade in Zuid-Afrika is daarvoor kennelijk niet genoeg. Voor het inrichten van de nieuwe post wordt zo’n vijftigduizend dollar uitgetrokken. Er zijn ook plannen voor extra diplomatieke posten in buurlanden Brazilië en Guyana.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.