Voetbal weer de hoofdmoot op Kwakoe Zomerfestival

Net als voorgaande jaren zal het voetbal een belangrijke trekpleister zijn op het Kwakoe Zomerfestival 2012. De voorbereidingen van het evenement, dat van 21 juli tot en met 19 augustus wordt gehouden, vinden in versneld tempo plaats. Om het bijbehorende voetbaltoernooi zo goed mogelijk te laten verlopen heeft de Stichting Kofoe, die het festival organiseert, Zuidoost United benaderd om het toernooi te organiseren. Inzet hiervoor is de Kwakoe Cup.

Zuidoost United is een bij de KNVB aangesloten vereniging, een fusie van de voormalige teams van K.S.J.B. en s.v. Bijlmer, met jarenlange ervaring op het gebied van het organiseren van voetbalcompetities. Het toernooi wordt gehouden in het uiterst moderne sportcomplex van Zuidoost United in het Bijlmer Sportpark met drie kunstgrasvelden.

Er nemen 16 seniorenteams in 4 poules van elk 4 deel. Daarnaast is er een veteranentoernooi. Elke seniorenwedstrijd in de voorronden in de eerste drie weekeinden duurt 2 x 20 minuten. De kwartfinales zijn op 11 en 12 augustus. De halve finales zijn op de 18e en de finale met prijsuitreiking op de 19e. De kwart-, en halve finales en de finale duren elk 2 x 30 minuten. De veteranenteams bestaan uit zeven spelers elk.

Zoals gebruikelijk bij Zuidoost United worden de wedstrijden geleid door ervaren KNVB-arbiters. De inschrijving sluit op vrijdag 14 juli. Nadere informatie is te krijgen bij Carlo Mac Nack, telefoon 06 -88 21 375. De loting is op 16 juli om 20.00 in het clubgebouw van Zuidoost United.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.