VN ambassadeur MacDonald steunt ‘Sranan Dei’ New York

De Surinaamse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Henry MacDonald, heeft zich bereid verklaard om alles te doen om ondersteuning te krijgen van de Surinaamse regering voor de komende Sranan Dei (Suriname Day) op 5 augustus in Roy Wilkins Park in Queens(New York).

Leden van de nieuw gevormde Sranan Dei Commissie hadden afgelopen donderdag een ontmoeting met de Ambassadeur op zijn kantoor bij de VN waar voornamelijk zaken betreffende de organisatie van de Sranan Dei besproken werden. “Ik ben hier om de gemeenschap zo goed als mogelijk te dienen”, zei de ambassadeur. Hij zegde toe te proberen om een directe link te zijn tussen de Surinaamse gemeenschap in New York en de Surinaamse overheid.

De minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, had reeds bij de viering van de vorige Sranan Dei toegezegd daar waar mogelijk evenementen als de Sranan Dei te willen ondersteunen. Dit jaar markeert de 36ste verjaardag van het grootste Surinaamse evenement in de Verenigde Staten van Amerika.
Van het “Sranan Dei comite” waren aanwezig: Jerrel Malone, Robert Pinas, Cynthia Pieters, Diana Chung en Wim d’Agrella. Alsook Fiesta Sound’s Michael Sparendam.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.