De 32 U-15 voetballers uit de regio die zijn uitverkozen voor de Digicel Football Academy zijn goed en wel in Barbados gearriveerd en hebben er nu al 2 dagen opzitten.

De Surinaamse voetballers Sorencio Juliaans, Donegy Fer en Anfernee Kleberg zeggen zeer goed ontvangen te zijn en zijn heel erg enthousiast.

Er wordt twee keer per dag getraind. ‘Het niveau is best hoog maar we kunnen het bijbenen’, zegt Anfernee Kleberg.

‘Iedereen is blij, we zijn nu één team en de sfeer onder de jongens uit de verschillende landen is goed, gaat Kleberg verder.

Er wordt bij elke training aandacht besteed aan een ander aspect van voetbal. Maandagochtend werd gewerkt aan het groot of breed maken van het veld bij balbezit. Maandagmiddag werd de focus gelegd op het als team terugvallen in de verdediging.

Dinsdagochtend werd de jongens geleerd hoe het effectiefst de omschakeling van verdediging naar de aanval in te zetten. Dinsdagmiddag werd weer aan de verdediging gewerkt, dit keer werd aandacht besteed aan druk zetten op de tegenstander.

Fernando Torres en Ashley Cole deden dinsdag ook kort mee met de clinics die verzorgd worden door de Chelsea coaches David Monk, Robert Udberg en Olly Woodall.

Er zal de komende dagen ook een train de trainers programma afgewerkt worden waar Arno Berenstijn bondscoach van de Nationale U-15 selectie ook aan zal meedoen. Berenstijn is samen met de 3 voetballers vertrokken naar Barbados.

De opening van de Digicel Football Academy geschiedde middels een persconferentie waar de president van de CFU Gordon Derrick speciale gast was. De CFU topman zegt enorm ingenomen te zijn met het project dat nu al 5 jaren door Digicel wordt uitgevoerd en waarvan de positieve resultaten en invloed duidelijk zijn.

De jongens hebben donderdag een vrije dag en zullen dan de gelegenheid krijgen wat van Barbados te zien. Vrijdag wordt de Academy voortgezet waarna in het weekend o.a. een wedstrijd gespeeld wordt tussen de spelers van de Academy en de nationale U-17 selectie van Barbados.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.