Home » Surinaams nieuws » Vitesse winnaar Parbo Bier Cup 2012 (nieuw)

Vitesse winnaar Parbo Bier Cup 2012 (nieuw)

Vitesse Arnhem is winnaar geworden van de Parbo Bier Cup 2012. In een volgepakt Andre Kamperveenstadion, tribune Noord was ook vol, was de nummer 7 van de Eredivisie sterker dan het mixteam Surinatio. Het werd 2-1 voor Vitesse, die mede door de winst op Guyana op 6 punten komt te staan. Guyana eindigt met 3 punten op de tweede plaats en de Surinatio werd derde met geen enkel punt. Na de wedstrijd vond meteen de prijsuitreiking plaats.

De combinatie van Suriprofs en nationale selectie spelers van Suriname kwam koebloedigheid tekort om in de eerste helft de wedstrijd te beslissen. Toen speelde Vitesse niet op vol tempo. In het begin van de tweede helft ging Vitesse meteen op zoek naar een doelpunt. Het tempo werd verhoogd en de vleugels begonnen hun werk te doen; namelijk voorzetten lanceren voor het doel van Ronnie Aloema. Uit de twee voorzet noteerde de Braziliaan Jonathan Reis met een hakballetje de 1-0 voor Vitesse. Surinatio speelde agressief, maar het samenspel liep niet, waardoor de aanvallen steeds op niets uitliepen. Just Berens bepaalde met nog een kwartier te spelen de stand op 2-0 voor Vitesse. Met het inbrengen van Kenji Gorre en Giovanni Waal kwam er meer vaart in het spel van Surinatio. Met nog 4 minuten te spelen, reduceerde Suriprof Sidney Schmeltz de stand naar 2-1 na een mooie combinatie. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg Waal de kans van zijn leven toen hij alleen op de Vitesse-doelman afging. Waal verkoos niet zelf te schieten, maar de bal dwars te leggen naar de vrijstaande man. Dit deed hij niet goed genoeg, waardoor de late gelijkmaker uitbleef.