GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, P. Peterson, Ph.D.-  Er komt steeds meer bewijs dat personen die voldoende in de zon gaan en daarmee een hoger vitamine D3 niveau in hun bloed krijgen, Covid- 19 vaker overleven. Bovendien zijn de ziekteklachten van Covid-19 -patiënten over het algemeen milder als ze voldoende D3 in hun lichaamssysteem hebben.

De French National Academy of Medicine geeft sinds kort in een uitgegeven communiqué zelfs het advies om de vitamine D3 spiegel van elke Covid-19 patiënt ouder dan 60 jaar direct te testen. Indien die laag is, zo adviseert de Franse Academie, kan er direct een hoge dosis vitamine D3 capsule (50.000 tot 100.000 IU)_ worden gegeven aan deze patiënten. Zie link > http://www.academie-medecine.fr/communique-de-lacademie-nationale-de-medecine-vitamine-d-et-covid-19/ 

Ook specialisten in andere landen stellen nu vaker voor om direct bij een ieder met Covid-19 te beginnen met het controleren  van de status van deze, vooral voor de weerstand zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een prohormoon, en indien nodig direct met capsules te supplementeren.

Het beste is echter om vooraf te zorgen voor een hoog D3 niveau.

Een Internationaal gediplomeerde expert van Constantin in Paramaribo met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van voeding en gezondheid legde begin dit jaar al vaker via GFC Nieuws uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon.

Door voldoende in de zon te gaan maak je vitamine D aan, verbeter je de weerstand en heb je mogelijk meer overlevingskans bij een besmetting met het potentieel dodelijk coronavirus, maar ook het griepvirus, andere virussen evenals andere (ernstige) ziekten.

“Aan een ieder geef ik het advies om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in je lichaam. Ga daarom elke dag 10 tot 15 minuten, zo min mogelijk gekleed in de zon. Donkere en oudere mensen hebben veel meer moeite om D aan te maken uit zonlicht dan diegenen die wit zijn. Hoe donkerder of ouder je bent, des te meer zonlicht je nodig hebt”.

“Voorts wijst veel erop dat donkergekleurde en oudere personen de zon doelbewust vermijden en kiezen voor de schaduw. Om die reden hebben donkere mensen ook vaak een tekort. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat vaker aangetoond”.

“Blijf dus niet de hele dag binnen, uit het zonlicht, maar ga vaak genoeg met redelijk ontbloot lichaam in de tuin wandelen, werken of lekker anders bewegen in de zon”.

“Vooral in deze moeilijke tijd waarin het coronavirus op de loer ligt. Het voordeel in dit kader is dat D3 een modulerende werking heeft op het immuunsysteem”, stelt de ervaren voedingsexpert van Constantin.

Ook een wetenschappelijk team van de Northwestern University (GB) bevestigt dat de zon, vanwege de aanmaak van vitamine D inderdaad erg beschermend kan werken bij COVID- 19. De researchers analyseerden gegevens van ziekenhuizen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid -Korea, Iran, Spanje, de VS, Groot Brittannië en Zwitserland.

Patiënten met een laag vitamine D3 niveau zijn significant vaker overleden aan COVID- 19, hadden volgens de studie heftigere klachten en lagere vitamine D3 niveaus.  Patiënten met een hoog D3 niveau in het bloed hebben COVID- 19 veel vaker overleefd en het verloop van de ziekte was bovendien milder.

De Engelse professor John Campbell zegt er het volgende over: “er is steeds meer bewijs dat personen met te weinig D3 de ziekte Covid-19 minder vaak overleven en de klachten heftiger zijn. Diegenen met een hoge spiegel doen het veel beter. Zorg daarom voor voldoende D3 zodat je meer bescherming krijgt”, aldus de professor.

Het bericht Vitamine D3 geeft veel grotere kans om covid- 19 te overleven, ook minder klachten verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.