Op initiatief van de Honorair Consul van Suriname in Groot Brittannië, Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het binnenkort mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen. De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig.

Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische data en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten. Zeker voor oudere mensen en Surinaamse zakenlieden was het ongemakkelijk en tijdrovend om naar Guyana af te reizen. De interesse van Surinamers om naar Groot-Brittannië te reizen is de laatste jaren, met name door deze visumproblematiek, sterk afgenomen.

Op verzoek van vele Surinamers heeft Honorair Consul Amwed Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met de Managing Director & CEO van Staatsolie, de heer Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is.

VFS Global, is het bedrijf dat eind 2017 door de Nederlandse overheid was ingehuurd om de Schengen visa aanvraagprocedure voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, af te handelen .

Zij doen dit vanuit het VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo. Ditzelfde bedrijf, VFS Global, is ook door de Britse overheid ingehuurd om UK visa aanvragen voor Surinamers af te handelen in Guyana.

Om de UK visa aanvraagprocedure vanuit Paramaribo mogelijk te maken was de aanschaf van specifieke UK biometrische apparatuur noodzakelijk. Staatsolie was bereid om een donatie van US$13.500 te doen om dit project te financieren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.