door Andjenie Harkhoe

NICKERIE-Twee vissers kregen vanmorgen rond drie uur de schrik van hun leven toen zei werden geconfronteerd met een lijk dat  in verre staat van ontbinding verkeerde. Dat gebeurde op de Corantijnrivier tijdens het ophalen van de netten. Uit vrees voor mogelijke represailles hebben ze het lijk uit de netten verwijderd. Het dode lichaam is vervolgens weggestroomd in de diepte van het water, mogelijk in de richting van de boeien.

Uit angst om als verdachten te worden aangemerkt, hebben de vissers deze zaak niet direct gemeld bij de politie. Het duo had twee maanden terug al een nare ervaring achter de rug. Bij het oprollen van de netten toen, viel er ook al een lijk in het water. Een week later werd dat lichaam gevonden bij het strand van Guyana.

Deze zaak kwam toentertijd ten ore van de mediawerker van Nickerienieuws en die schakelde direct de politie in. Wetsdienaren gingen erop af en de vissers werden flink aan de tand gevoeld.

Volgens de politie is het onduidelijk waar het stoffelijk overschot naar toe is gedreven. Een zoekactie heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Het vermoeden bestaat dat het lijk, gelet op de stroming, richting Guyana moet zij gedreven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.