De politie van Albina heeft drie Guyanese vissers aangehouden en opgesloten. Zij worden onder meer verdacht van diefstal door middel van geweldpleging, vernieling en doodslag. De drie verdachten zouden in de avond van maandag 9 juli twee collega vissers, onder bedreiging met vuurwapens en een houwer, hebben gedwongen om in de Marowijne rivier te springen. Daarnaast hebben zij ruim 400 kilogram vis en een tank met benzine uit de boot gestolen. Vervolgens hebben zij de boot van hun slachtoffers zodanig vernield, dat die gezonken is. Althans, zo luiden de beschuldigingen.

Een van de slachtoffers, de visser Narine Taiga, is nog niet terecht. Het ander slachtoffer wist zwemmend de oever te bereiken en kwam na anderhalve dag in het inheems dorp “Langa Man Kondre” terecht. Het betreft in deze de 44- jarige J.G. J.G. vertelde wat hem overkomen was en de autoriteiten van het dorp maakten contact met de politie. De politie is gelijk gestart met een onderzoek dat intussen heeft  geresulteerd in de aanhouding van de drie Guyanezen in kwestie en inbeslagneming van de  vermoedelijk gestolen vis en de  vuurwapens.

De verdachten en slachtoffers zijn geen onbekenden van elkaar. Kort voor het gebeurde zouden zij nog hebben zitten borrelen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.