Australische onderzoekers raden visolie aan om parodontitis, ontstekingen van het weefsel rondom de tand, te behandelen. De visvetzuren komen ook de algehele gezondheid ten goede.

Het onderzoeksteam van de University of South Australia en de University of Adelaide presenteerde de resulaten van hun onderzoek op de bijeenkomst Experimental Biology 2012 in San Diego.

Ze bestudeerden acht al eerder uitgevoerde studies. Bij alle onderzoeken zorgden de vetzuren in de visolie voor een verbetering van de mondgezondheid. In twee gevallen, waar een combinatie van aspirine en visolie werd gebruikt, waren de resultaten significant.

“Ik raad mensen aan om voldoende omega-3-vetzuren met een lange keten te eten. Dit is van belang voor de algehele gezondheid”, vertelt onderzoeker Alison Coates.

“Twee keer per week vette vis is voldoende.” Volgens Coates zijn er geen ernstige gevaren verbonden aan het nuttigen van visvetzuren. Alleen extreem hoge doses kunnen de bloedstolling vertragen of de maag overstuur maken.

Het positieve bewijs voor het effect van visolie op parodontitis is groeiende. Vervolgonderzoek moet meer inzicht geven in de dosis, duur van de ‘therapie’ en het belang van therapietrouw. Australische onderzoekers werken aan een studie waarin deze aspecten aan bod zullen komen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.