PARAMARIBO- Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) heeft vandaag een werkgroep samengesteld ter voorbereiding van de inrichting van een Nationaal  Instituut voor Geschiedenis en Cultuur. Het is volgens de bewindsvrouw van belang dat vanuit onze eigen visie onze geschiedenis en cultuur worden vastgelegd.

De werkgroep bestaat uit historici, cultuur- en taaldeskundigen, functionarissen van het Minov en het bedrijfsleven. De Terms of Reverence(TOR) moet binnen een week af zijn waarna gewerkt zal worden  aan het visiedocument. Het Instituut zal nauwe relaties moeten onderhouden met o.a. het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, de Anton de Kom Universiteit, en het Nationaal Archief.

In deze planperiode zal het Instituut nog worden opgezet en geïmplementeerd. Dit instituut wordt in het leven geroepen ter bevordering van studie en onderzoek naar en het herschrijven en of het beschrijven van factoren en waarden in het kader van natievorming. Hoofddoel van dit instituut is volgens het Ontwikkelingsplan(OP) van de regering het beschrijven en herschrijven van de Surinaamse geschiedenis. In het kader van de natievorming is bewustzijn van onze culturele en historische identiteit een noodzakelijk gegeven. Daartoe is nodig dat wij het juiste inzicht hebben in niet alleen de factoren en waarden die ons scheiden, maar vooral in die wij gemeenschappelijk hebben.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.