Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Enkele bewoners van Leiding 9 in Paramaribo hebben vannacht wederom hun ernstige misnoegen geuit over de dienstverlening van de Energie bedrijven Suriname (EBS).

Sinds vorige week valt de stroomleverantie in hun wijk tij en ontij voor vele uren weg. Eergisteren was het voor de zoveelste keer weer raak toen tegen zessen in de middag de energie uitviel. Pas tegen half drie in de nacht was  de storing achter de rug. Gisteren tegen kwart voor zeven zaten de bewoners echter weer in het donker.

De bekende biochemicus en chiropractor Marinus Visbeen woont in de ‘getroffen’ wijk en zegt dat hij en zijn buurtgenoten ‘al doodziek’ zijn van de situatie.

“Het is gewoon om gek van te worden. Je kunt helemaal niet meer rekenen op de EBS. Ik heb het bedrijf gebeld en kreeg een erg onbeschaafde vrouw aan de lijn die met heel veel niet valide argumenten op de proppen kwam. De EBS is daar overigens kampioen in! Telkens komen ze met foutverhalen en nemen een loopje met de intelligentie van klanten. Dikwijls zeggen zij dat de storing veroorzaakt is door een auto  die tegen een elektriciteitsmast zou zijn opgereden, wat achteraf niet waar blijkt te zijn.  Ze moeten maar nieuwe smoesjes bedenken”, zegt Visbeen op geïrriteerde toon aan GFC.

De biochemicus heeft recentelijk ook contact opgenomen met EBS-topper Eindhoven. “Ook die man kon mij geen bevredigend antwoord geven op mijn vraag waarom de stroom telkens wegvalt. Het lijkt een gebed zonder eind met dit bedrijf. Intussen worden wij doodziek van ergernis door deze situatie.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.