PARAMARIBO, 5 aug – De landbouwsector krijgt steun uit China. Vijfentwintig containers vol met machines en gereedschap worden besteed aan de landbouw. Het is een geschenk van vijf miljoen dollar dat China eerder beloofd had. “Weer een belangrijk moment in de samenwerking tussen Suriname en China”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

De hulp komt op een goed moment. Alles wat de klok nu slaat is duurzame ontwikkeling. Landbouw wordt daarin een bijzondere plaats toebedeeld. Het was ook wat de regering inspireerde om precies dit soort goederen aan te vragen. Het geschenk mocht namelijk zelf worden bepaald. “We hebben gekozen voor de landbouw, omdat die veel potentie heeft. De bedoeling is duurzame ontwikkeling te brengen in vooral Marowijne, Para, Commewijne en Brokopondo”, zegt Lackin.

Dit zijn ook de districten waar landbouw of een prille ontwikkeling doormaakt of nog van de grond moet komen. Voor Lackin is het geschenk des te waardevoller. Weer eens is bewezen hoe het ‘maximale’ te halen uit de betrekkingen met het buitenland. Hij ziet Suriname alsnog de landbouwschuur worden van het Caribisch gebied. Onder meer de teelt en verwerking van cassave zullen aangemoedigd worden. Nu al zou de vraag vanuit het Caribisch gebied enorm zijn.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.