Windsurfer Badloe te snel voor concurrentie voor kust eiland Esnoshima

Het vierde olympisch goud voor de Nederlandse equipe in Japan is binnen. Maar, het een Surinaams randje, Voor de kust van het Japanse eiland Enoshima voldeed windsurfer Kiran Badloe zaterdag 31 juli aan de verwachtingen door in de medalrace in de RS:X-klasse als tweede te eindigen en zo zijn eerste titel op het grootste sportevenement ter wereld te bemachtigen.

Badloe was voorafgaand aan de medalrace eigenlijk al zeker van zijn olympische titel. In de baai van het altijd onvoorspelbare Enoshima hoefde hij zaterdag alleen maar de finish te halen om zijn mentor Dorian van Rijsselberghe op te volgen als olympisch kampioen in zijn klasse.

De 26-jarige Flevolander, geboren in Almere en zijn vader afkomstig uit het Surinaamse Meerzorg, toonde zich opgelucht na in totaal dertien races te hebben afgelegd.

“Dit was absoluut geen vanzelfsprekendheid. Na mijn diskwalificatie in de vijfde race mocht ik geen fout meer maken. Als ik dat wel had gedaan, dan was het een heel moeilijk verhaal geworden. De druk was dus hoog. Alles zat heel dicht bij elkaar.”

Badloe valt in Japan op met zijn coupe: een gemillimeterd kapsel met boven op zijn hoofd een blauwe pijl. Het is een ode aan de hoofdpersoon Aang van de animatieserie Avatar: The Last Airbender. Aang, met de blauwe pijl op zijn hoofd, kan als geen ander de wind manipuleren. Dat leek Badloe wel toepasselijk.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.