Veertig procent van de Nederlandse vrouwen heeft geen plezier in seks.

Dat blijkt vrijdag uit een groot Nederlands seksonderzoek waarvoor vorig jaar ruim achtduizend mannen en vrouwen werden ondervraagd.

Kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF noemt het gebrek aan plezier in seks bij vrouwen ‘zorgelijk’.

Mannen blijken met 78 procent tegenover zestig procent meer te genieten van seks dan vrouwen. De belangrijkste redenen voor het gebrek aan seksplezier bij mannen zijn een vroegtijdig orgasme en erectieproblemen. Bij vrouwen worden een te droge vagina en orgasme- of opwindingsproblemen het vaakst genoemd.

Verder blijkt uit het onderzoek dat meer mensen zelden seks hebben. Ongeveer 17 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen zegt het afgelopen halfjaar geen seks te hebben gehad. In 2006 ging dat nog om 13 procent van de mannen en zestien procent van de vrouwen.

Ook opvallend zijn de cijfers over anticonceptie bij vrouwen. Het aantal vrouwen dat geen anticonceptie gebruikt steeg naar 40 procent. In 2009 was dat nog 31 procent. Van alle vruchtbare vrouwen die wel seks hebben, maar niet zwanger willen worden, gebruikt negen procent geen voorbehoedsmiddel.

In het bevolkingsonderzoek werd voor het eerst gevraagd naar de acceptatie van transgenders, mensen die zich niet duidelijk man of vrouw voelen. Ongeveer een vijfde van de ondervraagde Nederlanders bleek hier afkeurend tegenover te staan. Eenzelfde aantal vindt zelfs dat er iets mis is met mensen die zich niet duidelijk man of vrouw voelen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.