Iran heeft beelden vrijgegeven van een Amerikaans vliegdekschip dat door Iraanse patrouilleboten wordt verjaagd uit de Straat van Hormuz. Het incident vond plaats op 21 maart.

De USS Theodore Roosevelt werd belaagd door een aantal snelle aanvalsboten, die werden bemand door elite-eenheden van de Revolutionaire Garde.

De video werd getoond als onderdeel van een Iraanse documentaire over de schermutseling in de wateren van de Perzische Golf.

Botsingen tussen Amerika en Iran op zee zijn niet zeldzaam. Een van de ernstigste was toen tien Amerikaanse matrozen in de territoriale wateren van de Islamitische Republiek werden gevangengenomen door Iraanse troepen.

Teheran eiste destijds een formele verontschuldiging van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken voor de schending van de Iraanse soevereiniteit en drong er bij de Amerikaanse marine op aan om weg te blijven van de maritieme grenzen van Iran. Het land beschuldigde de VS ook constant provocerende bewegingen uit te voeren in de buurt van zijn wateren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.