PARAMARIBO, 2 sep – Het is er vicepresident Robert Ameerali alles aan gelegen dat er zuinig wordt omgesprongen met Suriname’s nieuwste korps. De Surinaamse kustwacht moet vooral verantwoord worden beheerd. Er is een vervelende Surinaamse gewoonte die vooral niet de kop mag opsteken. Het gaat immers om een miljoeneninvestering.

Ameerali vergat dan ook niet de hoogte van de investering te noemen bij de ceremoniële lancering. Het gaat om een slordige tachtig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen euro). Geld dat de samenleving op een of andere manier heeft moeten ophoesten. “We moeten zorgen dat wat we hebben, we ook kunnen onderhouden, de zwakte van Suriname. Dat is niet onze sterkste kant”, zei Ameerali. Twintig manschappen krijgen het beheer.

Het team krijgt drie patrouilleboten en een helikopter toevertrouwd. De boten zijn bij een Frans bedrijf gekocht, dat ook de manschappen. De kustwacht kan nog niet volledig functioneren, ondanks de lancering. Het parlement moet eerst de ondersteunende wet goedkeuren. Voorlopig wordt ook geopereerd vanuit de steiger van de Maritieme Autoriteit Suriname. Vanwege de onervarenheid van het personeel zal in de beginfase worden samengewerkt met de marine van het leger.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.