GFC NIEUWSREDACTIE- Met het plegen van een telefoontje naar de minister van Financiën, Armand Achaibersing, heeft de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk vrijdag ervoor gezorgd dat het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) eind van de maand ook de koopkrachtversterking van SRD 700 tegemoet mag zien.

Deze koopkrachtversterking wordt reeds gegeven aan de ambtenaren. “En als jullie het eind van de maand niet op jullie slip zien, gaan we samen naar de minister,” hield de vp bondsvoorzitter Hugo Blanker en leden van de WFU voor.

Leden van de WFU hadden zich voor het Regeringsgebouw verzameld om hun misnoegen te uiten voor het uitblijven van de uitbetaling van hun koopkrachtversterking, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

De vp benadrukte nogmaals dat indien zij recht hebben op de toelage zij deze uiteraard ook zullen krijgen. De Financiënminister heeft de vicepresident toegezegd dat de WFU-leden eind van de maand de toelage tegemoet mogen zien.

Het zou gaan om twee maanden koopkrachtversterking welke gestort moet worden. Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft reeds alle voorbereidingen getroffen zodat het ministerie van Financiën kan overgaan tot de uitbetaling.

De voorzitter en de WFU-leden waren zeer content met de toezegging van de vicepresident. Ze waren ten einde raad omdat alles reeds gecommuniceerd was met de voor haar relevante actoren. Uiteindelijk zijn zij met hun nood naar het Regeringsgebouw gestapt, “omdat de vp iemand is die de noden van de mensen begrijpt,” zei Blanker.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.