PARAMARIBO, 3 nov – Vicepresident Robert Ameerali brengt begin 2013 een officieel bezoek aan Turkije. Dit zegt de Turkse ambassadeur, Ersin Erçin. Het bezoek moet de onderlinge banden versterken. Turkse zakenlui hebben Suriname al ontdekt. Er is nog meer belangstelling, vandaar ook een handelsovereenkomst die Ameerali zal tekenen tijdens zijn bezoek.

Er zijn in totaal vier bilaterale overeenkomsten in de maak. “Wij vinden de handelsovereenkomst het belangrijkst, omdat wij heel veel mogelijkheden zien in Suriname”, zegt Erçin. Met de Turkse premier Recep Erdoğan zal Ameerali die mogelijkheden bespreken. De Surinaamse delegatie zal voornamelijk bestaan uit zakenlui. Er is belangstelling voor meerdere sectoren. Volgens Erçin zijn er in Suriname zo’n honderd Turken gevestigd.

De mannen werken vooral in de gokindustrie. Erçin ziet Suriname als een strategisch land naar het Caribisch gebied toe. Ankara wil de banden met de regio versterken. Suriname zou daarbij een voorname rol kunnen spelen. Erçin ziet het bezoek dan ook als een goede gelegenheid om te praten over de betrekkingen met Caribische en Latijns- Amerikaanse landen. Ersin Erçin heeft Brasilia als diplomatieke post.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.