Vice- President Ameerali

door Robin Rosario

PARAMARIBO – Vice-president Robert Ameerali zei vanmiddag op ABC tevreden te zijn met twee jaar regering Bouterse. Hij vertelde dat de bureaucratie van de overheid wel ertoe zorgt dat bepaalde zaken niet snel afgehandeld kunnen worden. De bewindsman benadrukte dat Suriname haar natuurlijke hulpbronnen moet gebruiken om  het ondernemerschap te stimuleren en uit te breiden.

De samenwerking tussen de ministeries loopt nog wel wat stroef maar daarin zal er ook verandering komen. Plannen die ministeries moeten uitvoeren zullen aangepakt worden door gebruik te maken van moderne technologie. Privatisering van Staatsolie ziet de bewindsman niet als een avontuur aangezien vele aspecten die ermee te maken hebben nog bestudeerd moeten worden.

Over de gronduitgifte was hij kort en zei dat als het aan hem lag de overheid geen gronden meer moet uitgeven maar deze verkopen om van alle ellende af te komen. De beloften die gemaakt zijn naar de rijstboeren en bushouders toe over de brandstofcompensatie zullen ingelost worden. De regeringsautoriteit besloot met te zeggen dat de regering steeds zal blijven proberen het leven van de bevolking zo dragelijk mogelijk te maken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.