Door Robin Rosario

PARAMARIBO – Parlementariër Sheilendra Girjasing (NF/VHP) zegt desgevraagd dat zijn partij wel voorstander was van de onafhankelijkheid in 1975 en niet dat de partij ertegen was. De onafhankelijkheid moest wel op de juiste wijze geschieden.

Oud-voorzitter Jaggernath Lachmon had toen volgens Girjasing enkele markante voorstellen voorgehouden en die werden aan de kant gezet. Enkele van die voorstellen waren het waardevast maken van de ontwikkelingsgelden, het vaststellen van de grenzen en garantie van een ontwikkelingsleger.

Volgens Girjasing heeft men niet naar Lachmon geluisterd en de ontwikkeling is achtergebleven. Andere parlementariërs aan wie de mening werd gevraagd over de onafhankelijkheid waren Jenny Warsodikromo (MC/NDP) en Ronny Tamsiran (MC/PL).

Volgens Warsodikromo zou ons land sneller vooruitgaan als oppositie en coalitie samenwerkten. Zij heeft het gevoel dat er soms geen medewerking wordt verleend vanuit de oppositie.

Tamsiran vertelde dat het meenemen van de vele Javaanse families toen door de huidige PL-voorzitter Paul Somohardjo naar Nederland zijn voordelen heeft gehad. Die mensen hebben het nu goed en kunnen elk jaar op reis naar verschillende landen inclusief Suriname en Indonesië terwijl zij die hier gebleven zijn, moeilijk op reis kunnen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.