VHP-voorzitter Santokhi

PARAMARIBO- In het kader van een vervolg diasporaconferentie en andere activiteiten in Nederland, is de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP), de heer Chandrikapersad Santokhi, op uitnodiging van VHP-Nederland afgereisd naar Nederland. Hij zal van 28 september tot en met 7 oktober 2012 in Nederland te gast zijn bij VHP-Nederland.

In verband met de vervolg diasporaconferentie en de andere activiteiten zal hij een bijzonder druk programma moeten afwerken. Meteen na zijn aankomst in Nederland zal hij afstemming plegen met het dagelijks bestuur van VHP-Nederland, en verder zal hij direct te gast zijn bij Radio Amor Rotterdam.

De centrale activiteit is evenwel de vervolg conferentie van de verschillende diaspora – conferenties die in Suriname en Nederland zijn gehouden om bouwstenen aan te dragen voor het uitvoeren van een diasporabeleid. Deze wordt gehouden op zaterdag 29 september te Wassenaar met als titel “Van woord naar daad: het vervolg van de diasporagedachte” .

Op deze conferentie zal er een gedachtewisseling plaatsvinden tussen de VHP-voorzitter en professor Ruben Gowricharn over de ontwikkeling van het diasporabeleid. Santokhi zal zijn visie geven over het te voeren diasporabeleid waarop Gowricharn zal ingaan op de verdere ontwikkeling . Op 30 september zal de voorzitter van de VHP ook een bijdrage leveren aan de internationale “Indian Diaspora Conference” te Amsterdam.

In het programma zijn verder opgenomen: bijeenkomsten in HCC Vikaash met VHP’ers uit Amsterdam en met ondernemers in Den Haag en Amsterdam; bezoeken aan de Surinaamse groenteteler K. Bansraj, het Ayurvedisch centrum “Premdani” te Olst, het Surinaams artsengenootschap GGDH in Den Haag, een moskee van AAIIU te Utrecht.

Verder deelname aan de Mahatma Gandhi Memorial Day te Delft, ontmoetingen met Hindostaanse ouderen “Asha” in Utrecht en “VHP-Nederland Toofaan”; overleg met NF-Nederland Den Haag, de VHP Vrouwen Raad i.o. in Den Haag, en een beleidsoverleg met professor Mahadew gekoppeld met lezing in Den Haag.

Tenslotte is er ook tijd ingelast voor een brainstormingssessie in Den Haag voor fondsvorming ten behoeve van de VHP in Suriname, terwijl ook nog een bezoek aan de Tweede Kamer staat gepland. Het doel is om daadwerkelijk een pragmatisch diasporabeleid verder te ontwikkelen met de diasporagemeenschap in Nederland en ook uitvoering hieraan te geven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.