Het is weer de tijd van het jaar waarin Hindoes zijn begonnen om Navratri te vieren, het festival van negen nachten, gewijd aan de verering van de universele moeder, Durga Mata. De gebeurtenissen in de wereld binnen het Hindoeïsme, worden beschouwd als een strijd tussen de krachten van licht en duister. De boodschap achter Navratri is dat goddelijke krachten zoals o.a. zelf-discipline, universele liefde, onbaatzuchtig handelen, leiden tot vooruitgang naar een meer harmonieuze samenleving. 

Met de waarden en normen van religie kunnen we ons meer bewust worden van een sociaal rechtvaardig medeleven voor onze medemensen. We bidden voor geluk binnen de familie, voor een hechte band met de gemeenschap. De overtuiging bestaat dat met een sterk geloof en met pure overgave, in het bijzonder gedurende deze negen dagen, al het kwaad dat in een land heerst, kan worden weggenomen. 

Het concept van het Navratri-festival, waarbij het kwaad wordt overwonnen door de krachten van het goede, doet bij velen hoop opleven. Die hoop hebben we met z’n allen nodig, omdat de uitdagingen voor Suriname veel en enorm zijn. 

In deze negen nachten van Navratri is de Goddelijke vrouwelijke energie en kracht duizendmaal actiever dan gewoonlijk. Laten we gedurende deze bijzondere negen nachten, samen onze aandacht concentreren op de godin Durga om haar zo gunstig mogelijk te stemmen voor ons aller welzijn.  

Door het reciteren van heilige mantra’s en vuuroffers, zenden we positieve vibraties en energieën uit in de atmosfeer die voor zuivering zorgen. Moge Mata Durga  U allen geluk, vrede en voorspoed brengen.

De VHP wenst U een Shubh Navratri toe!

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.