Zondagavond heeft het VHP Ressorts- Coördinatieteam (RCT) Houttuin met medewerking van het Nationale Nierdialyse Centrum (NNC) een informatieavond gehouden met als thema “Nierdialyse”, te Dijkveld.

Voor het goed opgekomen publiek hielden de vertegenwoordigers van het NNC, Glenn Uiterloo (bedrijfsleider), Anestha Pansa (Preventiemedewerker) en de arts Faroek Chhangur, de aanwezigen onder andere voor welke risicofactoren er zijn om dergelijke gezondheidsproblemen op te lopen, wat de kosten zijn en hoe het dialyse proces plaatsvindt. Het publiek mocht ook naar harte lust allerlei vragen stellen, waarop de vertegenwoordigers van het NNC uitgebreid zijn in gegaan, meldt de persdienst van de partij.

Het DNA-lid, Asiskumar Gajadien, bedankte de organisatoren voor de prachtige opzet, het onderwerp en de inzet van de gastheer, Rishi Mungra. Verder stelde Gajadien dat de VHP haar verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat en natuurlijk meer zal doen dan slechts als politieke organisatie een achterban te creëren.

Hij gaf wel aan verrast te zijn met het cijfermateriaal van het aantal gevallen in Suriname en de kosten die daarmee gepaard gaan. “Wij zullen als land veel meer moeten investeren in preventie”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.