PARAMARIBO, 31 mrt – “De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is ervan bewust dat het Surinaamse volk ernstig gebukt gaat onder steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping van wet en recht. Laten we Pasen aangrijpen om het onrecht tot het verleden te laten behoren.” Dit stelt de VHP in zijn Paasboodschap. Pasen is het feest van de overwinning van het leven op de dood.

Door de opstanding van Christus is ook de opstanding uit de dood geschonken. Dat moet insprireren. “Welke moeilijke omstandigheden wij hier in ons aardse leven ook moeten doormaken, welke beproevingen ons ook bezoeken, met welke angstbeelden ons diegenen ook proberen te verlammen die ons de toekomst proberen uit te tekenen zonder in het bezit te zijn van echt spiritueel vermogen, wij moeten altijd met een gerust vertrouwen en vreugdevol in het leven staan.”

Je hoeft maar één keertje de voldoening te voelen van een juiste, goede daad in de omgang met buren en bekenden. “Dat gevoel van voldoening is in staat uit te groeien tot een vrolijke, optimistische perceptie van het leven, als die niet uit persoonlijke belangen maar vanuit een oprecht hart verrichte goede daden een deel van ons leven gaan worden. Alleen dan ook zullen wij veranderingen ten goede op maatschappelijk niveau ervaren, wanneer wij de aanwezigheid van een onverbrekelijk verband erkennen tussen de door ons verrichte goede daden en het maatschappelijk welzijn. “

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.